Bestemmingen voor op de bucketlist!

summer-feature

Vakantie is een heerlijke tijd van het jaar, even geen school, even niet aan werk denken, tijd om te ontspannen! Iedereen vult de vakantie anders in: sommige mensen houden van kamperen terwijl andere liever in een hotel of een huisje vertoeven. Als je nog inspiratie zoekt voor een mooie reis kan ik je daarbij helpen. Hieronder 5 van mijn droom bestemmingen op een rijtje. Dit zijn echter geen doorsnee vakanties maar bestemmingen voor de reiziger die op zoek is naar meer dan All-in in Turkije of 3 weken op de camping in Zuid-Frankrijk.

Peru

Peru is een prachtig Zuid-Amerikaans land met zeer diverse klimaten: van het woestijnklimaat tot aan het regenwoud. Voor mijzelf was dit de eerste echte verre en bijzondere bestemming die ik heb bezocht. Wij hebben hier vier weken doorgebracht en ik heb me geen dag verveeld!

Qua cultuur is hier erg veel te bekijken, van restanten van oude beschavingen (o.a. de Inca beschaving) tot een kijkje in het moderne leven van de Peruaan. Ook voor een wat actievere vakantie ben je in Peru op de juiste plaats. Er zijn hier tal van mogelijkheden om te wandelen, fietsen en te raften. Daarnaast mag een bezoek aan het Amazone gebied in het noorden van Peru eigenlijk niet ontbreken. Het hoogtepunt van onze Peru vakantie was de bekende “Inca Trail”. In vier dagen loop je naar de magische Inca stad Machu Picchu. Je wandelt over de oude handelspaden van de Inca’s en je kampeert tussen de bergen.

machu pichu

De vele mogelijkheden aan actieve en culturele activiteiten maken van dit prachtige land de ideale vakantiebestemming voor de reiziger die opzoek is naar een unieke reis.

Nieuw-Zeeland

Misschien iets minder avontuurlijk, maar nog steeds een geweldige vakantiebestemming is Nieuw-Zeeland. Wat dit land vooral zo bijzonder maakt is de prachtige natuur. Voor deze bestemming aan de andere kant van de wereld moet je wel wat over hebben, de reistijd vanuit Nederland bedraagt doorgaans een hele of soms zelfs anderhalve dag.

Er valt genoeg te zien en te doen in Nieuw-Zeeland: je kunt hier wandelen, zeilen, kanoën, skydiven, gletsjers beklimmen en zelfs walvissen spotten! Wat Nieuw-Zeeland voor mij, en met mij vele ander Fantasy-liefhebbers, zo bijzonder maakt is de mogelijkheid om een zogenaamde Lord of the Rings tour te doen. Met deze tour ga je langs verschillende locaties waar de films zijn opgenomen om deze prachtige beelden te herleven. De meeste van de sets zijn natuurlijk weer afgebouwd maar enkele zijn behouden, zoals de set van Hobbiton. Je kunt door de straten van dit hobbitdorp lopen en heel even waan je je in Midden-Aarde.

Hobbiton_2438051b

Nieuw-Zeeland is echt een prachtige bestemming voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers. Het is misschien iets minder avontuurlijk dan andere bestemmingen maar nog steeds erg bijzonder!

Tibet

Tibet is een bestemming die ik persoonlijk al heel lang op mijn lijstje heb staan. Eigenlijk ben ik als kind al aangestoken door de film “7 Years in Tibet” met Brad Pitt in de hoofdrol. Deze film liet een prachtig land met een bijzondere cultuur zien waar ik al snel meer van wilde weten.

Seven_Years_In_Tibet-Harrer-and-the-Dalai-Lama-Brad-Pitt

Om naar Tibet te gaan kan je of via China of via het ook al prachtige Nepal reizen. Als je via Nepal gaat dan vlieg je op Kathmandu en pak je daar vandaan een lokale vlucht naar Lhasa, de heilige stad. Het valt zeker aan te raden om van te voren visa en permits te regelen want Tibet is geen makkelijke bestemming om binnen te komen. Eén van de grootste toeristenattracties in Lhasa is natuurlijk het Potala Paleis, het verblijf van de Dalai Lama. Er valt echter nog veel meer te zien en te doen in deze stad: zoals de Ramoche Tempel, de Tromsikhang (een traditionele markt) en diverse kora’s.

Scandinavië

Een bijzondere vakantie hoeft niet per se ver weg te zijn. Een mooie en unieke reis kun je ook vinden op een afstand die gewoon met de auto te berijden valt. Een prachtig voorbeeld hiervan is Scandinavië.

Er valt zo veel moois te zien en leuks te doen in o.a. Zweden, Finland en Noorwegen. Deze uitgestrekte landen zijn bij uitstek geschikt voor een mooie wandel-, fiets- of kanovakantie. Vooral Finland is uitermate geschikt voor een vakantie vol wateractiviteiten door de grote aanwezigheid van meren. Het land wordt niet voor niks ‘het land van de duizend meren’ genoemd. Als je echt iets unieks wilt doen dan kun je ook een sledehondentocht overwegen. Er worden diverse van dit soort reizen georganiseerd in Zweden. Voor deze expeditie wordt je eerst in een paar dagen opgeleid tot menner en daarna trek je samen met de hondenslee en een gids de wildernis in. Echt back to basic en een leuke uitdaging.

sledehondentocht destpic_111426_178_1

Tanzania

Een vakantie naar Tanzania houdt eigenlijk het volgende in: een vakantie naar een prachtig Afrikaans land met één bijzonder hoogtepunt, de Kilimanjaro.

In Tanzania zijn er volop mogelijkheden om op safari te gaan en om de ‘big five’ the spotten. Ook qua cultuur valt hier genoeg te beleven, zo zijn er mogelijkheden om een paar dagen met een lokale familie op te trekken. Eén bezienswaardigheid steekt er echter letterlijk bovenuit, de Kilimanjaro. Deze eenzame berg is de hoogste berg van Afrika en is goed te beklimmen als je gewoon een goede conditie hebt. De beklimming kan 5 tot 8 dagen duren en levert spectaculaire uitzichten op!

29464-5911-mount kilimanjaro trek

Tanzania is een ideale bestemming voor de reiziger die Afrika wilt ontdekken en ook graag een sportieve uitdaging tegemoet ziet.

Bestemmingen zoals deze vergen een stuk meer voorwerk, maar de herinneringen zullen je altijd bijblijven! Je kunt deze vluchten en verblijven boeken via verschillende reisorganisaties. Vergeet nooit even bij vouchercloud te checken of ze hier nog goede deals voor hebben lopen en maak je eigen herinneringen!

Wees de eerste met een reactie