Boeken met een vleugje Magie!

Zoals jullie al hebben kunnen lezen in mijn blog over Chicklits ben ik een fan van lezen. Waar ik het altijd heerlijk vind om een serie aan te zetten of een film in te duiken ontspan ik toch duidelijk het meest met een boek op de bank of in bed. Chicklits zijn fijn maar ik kan net zo genieten van de andere genres! Je zult dan ook nog wel meer toplijsten van boeken van me zien! Deze keer wil ik een aantal fantasy boeken aanraden waar ik ontzettend van geniet. Meeste van deze boeken zijn voor een deel verfilmd maar de boeken zijn naar mijn smaak beter geschreven en een stuk leuker om in weg te duiken dan de films die er van zijn gemaakt!

Cassandra Clare – City of Bones

Clare

“De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt,

komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers.
Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de
demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te
redden?”
(Bol.com)
Dit is deel 1 in een reeks van 5 heerlijke boeken die je helemaal meetrekken in een wereld vol
magie en spanning! Heerlijk weglezen maar meer bedoelt voor de iets jongere lezer (vanaf 16/17 jaar?)!

 

Richelle Mead – Succubus Blues

Mead

 

Being a succubus sounds pretty glamorous. Shape-shifting, killer wardrobe,
what’s not to like? But Georgina Kincaid’s life gets complicated when an
unknown entity “helpfully” begins killing her immortal adversaries. “
(Bol.com)

Deze reeks is engelstalig maar leest heerlijk weg. Ik kon niet genoeg krijgen van deze serie en het was dan ook goed dat er nog een heel aantal meer boeken volgden! Het is een combinatie van fantasy, seks en speurwerk, een combinatie die je maar lastig weglegt!

 

 

Beautiful Creatures – Kami Garcia

Garcia

Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje. Lena en haar familie worden al generaties lang achtervolgd door een vloek. Ethan Wate droomt over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena in Gatlin komt wonen, op het oudste en meest beruchte landgoed in de omgeving, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken hoe en waarom zij zo met elkaar verbonden zijn. Lena doet haar best om de vloek en haar macht geheim te houden. Maar zelfs in een stadje waar nooit iets gebeurt, kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven…” (Bol.com)

Dit eerste boek is verfilmd en kan nu via Bol.com ook alleen nog maar in de filmvariant worden besteld, maar na dit eerste boek

komen er nog 4 boeken die Lena volgen in haar strijd voor liefde en balans in de wereld. Zeker een aanrader als je houdt van
spanning en liefde, magische mensen en een gezonde dosis Amerikaanse zuidelijke gastvrijheid!

 

Terry Goodkind –  De wetten van de Magie – Eerste wet: Het Zwaard van de Waarheid

Goodkind

“Avonturier en minnaar, vluchteling en jager, in elk opzicht een rechtvaardig mens, dit alles is Richard Cypher,de Zoeker. Over hem en zijn geliefde Kahlan gaat dit epos de Wetten van de Magie dat, spannend en aangrijpend tegelijk, over de hele wereld miljoenen aan zich wist te binden. Sinds de verdeling van het land in drie afzonderlijke naties, is Westland vrij gebleven van de smetten van tovenarij. Totdat de ontdekking van het zwaar verminkte stoffelijk overschot van de vader van Richard Zypher het begin inluidt van een nieuw tijdperk, van de vervulling van een eeuwenoude profetie. Nu is de tijd aangebroken om te aanvaarden dat magie in al haar vele vormen onlosmakelijk is verbonden met het lot van het volk van Westland.” (Bol.com)

Een geweldige fantasy serie waar ik op het moment nog steeds in bezig ben. Je moet wel een maag hebben die kan tegen een stootje want de schrijver beschrijft bepaalde scenes vrij expliciet. Maar als je eenmaal het verhaal in duikt wil je ook niet meer bovenkomen totdat je het boek uit hebt!

 

Verborgen Universiteit – Natalie Koch

Koch

“Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leert haar krachten ontwikkelen. Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie – en waarom?” (Bol.com)
Een boek waar magie, studentenleven, familiedrama, kennis en liefde wordt verbonden in een geweldig verhaal. Als je deel 1 hebt gelezen voorspel ik je dat je niet kan wachten tot je boek 2 in je handen hebt! Voor al deze boeken geldt dat ik ze zelf in de kast heb staan. Het zijn series die ik zelf in een haal heb verslonden en ik hoop dat jij er net zo van kan genieten als ik! De boeken zijn allemaal via Bol.com als ebook of normaal boek te bestellen! Mocht je meer aanraders van me willen hebben of een aanrader voor mij hebben laat dan asjeblieft een berichtje achter!

 

 

Wees de eerste met een reactie