Console games om in 2016 naar uit te kijken

Games Console Controller

Of je nu liever actiespellen speelt achter de Xbox One, de controller van een Playstation in je handen hebt of met een muis jouw RPG gameheld bestuurt. Voor iedere gaming console komt er dit jaar wel een meeslepende nieuwe game uit waardoor je weer uren zoet bent. Welk spel kijk jij het meest naar uit?

Games uit Hyrule

De immens populaire Zelda franchise is in de afgelopen jaren uitgebreid met tientallen games en is goed voor menig fantasierijk avontuur. Vooral met de komst van de 3DS zijn verschillende populaire titels van de Zelda games in een nieuw jasje gestoken, zoals Ocarina of Time in 2011. Dit jaar kunnen fans van de jeugdige held Link zich verheugen op de remake van The Twilight Princes voor op de WiiU en Hyrule Warriors 3DS. Beide games komen deze maand uit.

Legend of Zelda - Twilight Princess

Tom Clancy’s: The Division

The Division is voor velen een zeer geanticipeerde third-person shooter. Een strategische team wordt ingeschakeld om New York te redden van een pandemie. Waren de spannende boeken van Tom Clancy eerder al goed voor ijzersterke games als Splinter Cell, is deze titel weer even meeslepend. De gameplay werd eind januari door de spelers zelf, met behulp van bèta-sessies, uitgebreid getest. Op 8 maart kunnen wij allemaal genieten deze bloedstollende shooter.

Battleborn

De makers van Gearbox Software staan vooral bekend om de eigenzinnige Borderlands serie. Het zal dan ook niemand verbazen dat het bij Battleborn weer gaat om een first-person shooter in een kleurrijke fantasiewereld. In Battleborn zijn er 25 mogelijke speelbare karakters, ieder met hun eigen capaciteiten en wapens. Zij moeten het universum van haar ondergang redden. Speel je liever multiplayer? Dan kun je je vanaf begin mei mengen in een online battle arena.

Mirror’s Edge Catalyst

Mirrors EdgeCatalyst is, zoals de titel al doet vermoeden, een prequel op de verfrissende free runner puzzelgame uit 2008. Hoewel de game eerder werd aangekondigd als Mirror’s Edge 2, zal deze meer ingaan op het verleden van runner Faith. De prachtige moderne stad Glass is de achtergrond voor jouw missie, het verwerpen van de onderdrukkende autoriteiten. Dit alles doe je zonder wapens, maar met je snelheid en martial arts kwaliteiten. De release is al eerder naar achteren geschoven, maar eind mei kunnen we toch eindelijk weer als runner door de straten rennen.

 

 

 

Lego Star Wars: The Force Awakens

Na het succesvolle zevende deel van de Star Wars films, komt ook de Lego versie van deze videogame eind juni uit. Met het Multi-Build systeem kun je door te bouwen puzzels oplossen of het spel naar jouw hand zetten. Ongetwijfeld zal het ons ook niet ontbreken aan een flinke portie humor zoals we van de Lego games gewend zijn. Niet alleen de gamers met new generation consoles kunnen zich verheugen op dit spel. Ook aan de spelers met een WiiU, Xbox 360 of Nintendo 3DS kunnen in de huid van hun favoriete rebels kruipen.

Lego Star Wars

 

 

 

En deze games komen ook uit in 2016

Dit jaar zijn er voldoende games die nog geen releasedatum hebben, maar waar we wel naar uitkijken. Zo verschijnt dit jaar de uitbereiding o.

p het immens populaire The Witcher 3, genaamd Blood and Wine. De World of Warcraft fanaten kunnen zich in 2016 verlekkeren aan de uitbereiding Legion en Telltale Games komt dit jaar met Michonne, een nieuw deel van The Walking Dead serie. De nieuwe Gears of War, The Elder Scrolls, Final Fantasy, Fable en Dishonored staan voor de komende maanden gepland.

 

Witcher 3

Als gamer probeer je het liefst iedere videogame vanuit je luie stoel en op iedere console die je hebt. Dat wordt een dure liefhebberij. Gelukkig heeft vouchercloud daar een oplossing voor.. zo kun je jouw favoriete spellen kopen met een kortingscode van bol.com.

 

Wees de eerste met een reactie