December Zorgmaand

blog featured zorgv

De maand december is altijd een drukke maand als afsluiter van het jaar. Zo zit december altijd vol met feestdagen, kantoorborrels en als je pech hebt nog een verjaardag of twee. Op het werk is het meestal ook erg druk en moet je rond deze tijd alles voor het einde van het jaar netjes afronden. Daarnaast is december ook nog dé tijd om je zorgverzekering voor het nieuwe jaar af te sluiten. Onderzoek wijst uit dat het erg verstandig is om regelmatig naar je zorgverzekering te kijken om te zien of je nog steeds de, voor jou, meest voordelige deal hebt. Hieronder geef ik je een paar tips om je te helpen!
Een aantal dingen waar je op moet letten zijn het eigen risico, een aanvullende verzekering en de vrije zorgkeuze. In Nederland geldt voor 2015 een verplicht eigen risico van €375,-. Dit eigen risico kan je vrijwillig verhogen in ruil voor korting op je maandelijkse premie. Dit is vooral een goede optie voor gezonde jonge mensen die bereid zijn dit risico te lopen. Als je verwacht dat je geen bijzondere zorgkosten zult hebben is dit een goede optie. Als je wel een hogere kans hebt om ziek te raken of verwacht hoge zorgkosten te hebben dan is het vrijwillig verhogen van je eigen risico geen goed idee.

eigen-risico-2009-2010-2011-2012-2013-2014-2015_558x357
Bij het afsluiten van je zorgverzekering moet je ook goed letten op een eventuele aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Ook hier moet je er goed over na denken welke zorgkosten je voor het volgende jaar verwacht én of deze kosten dan wel door een aanvullende verzekering gedekt worden. Het is een goed idee om je berekening gewoon even op papier te zetten zodat je een helder overzicht krijgt. Bij een aanvullende verzekering geldt ook weer: als je geen hoge kosten verwacht is het misschien verstandig om geen aanvullende verzekering af te sluiten.

 

beb57634536175d9fc4073332732d596
Verder kan het ook voordelig zijn om te kijken naar wat voor extraatjes je kunt krijgen bij je zorgverzekering of om te kijken of je je ergens misschien collectief kunt verzekeren. Met een collectiviteitskorting van bijvoorbeeld je bank of je werk kun je zo tot 10% besparen. Soms kan dit ook zonder collectiviteit zoals bijvoorbeeld bij Univé waar je geniet van 10% kennismakingskorting. Ook de extraatjes kunnen erg voordelig zijn zoals de 10% kortingspas op bijna alles van de HEMA die je ontvangt als je je zorgverzekering bij de HEMA afsluit. Bij United Consumers kun je kiezen uit verschillende cadeaus o.a. een iPad Air 2 of een Xbox One pakket.

 

infographic zorg

Een interessante infographic waar je goed kunt zien waar jouw zorgverzekering precies onder valt!

Het laatste aspect van de overweging dat hier besproken zal worden is de vrije zorgkeuze. Een groot aantal zorgverzekeraars hebben een manier gevonden om de premie zo laag mogelijk te houden, namelijk door afspraken te maken met geselecteerde ziekenhuizen en praktijken in Nederland. Door exclusief zorg af te nemen bij deze instellingen kunnen deze zorgverzekeraars hogere kortingen vragen en deze kortingen dan doorberekenen naar hun klanten. Deze korting is natuurlijk erg voordelig voor de consument, áls je dan ook terecht kunt in het ziekenhuis dat je wilt. Wat je natuurlijk niet wilt is dat je onnodig ver moet reizen voor je zorg. Dit is dus weer iets waar je erg goed op moet letten. Is er vrije zorgkeuze ja of nee? Zo nee, bij welke ziekenhuizen kun je dan wel terecht? Misschien kun je wel gewoon terecht bij een ziekenhuis bij jou in de buurt en is er geen enkel probleem. De goedkoopste zorgverzekering voor 2015 mét eigen zorgkeuze is dit jaar weer Ditzo.

 

reisafstand_beeld_blog_thumb-365x200
Zoals je merkt kan het kiezen van je nieuwe zorgverzekering je nogal wat tijd kosten. Maar maak je geen zorgen, vouchercloud heeft de voordeligste zorgverzekeringen voor jou hier op een rijtje gezet! Dus check altijd vouchercloud.nl voor de laatste aanbiedingen en bespaar op je zorgverzekering voor 2015!

Wees de eerste met een reactie