Ga d’r op uit naar de gezelligste Kerstmarkten!

blog kerstmarkten feat

De maand december is een heerlijk tijd van het jaar vol met kerstvoorbereidingen, borrels en lichtjes. Het is de donkerste tijd van het jaar wat gelukkig ruimschoots gecompenseerd wordt met kerstverlichting die steden en dorpen prachtig doen stralen. Het leuke aan Kerst is dat het feest niet beperkt wordt tot Kerstavond en de twee Kerstdagen maar dat de hele maand december als kerstmaand gezien kan worden. Vlak nadat Sinterklaas het land uit is halen de meeste mensen al een kerstboom in huis en worden de kerstlichtjes opgehangen!

 

berlin_city_lights_tour_540x310

 

Wat deze kersttijd en de kerstvoorbereiding nog leuker maakt is een bezoek aan een kerstmarkt. Tijdens zo’n bezoek doe je heel veel inspiratie op voor de kerstsfeer thuis en het is ook nog eens een erg gezellig uitje! Er zijn altijd genoeg kraampjes waar je warme chocolademelk of glühwein, oliebollen en warme wafels kunt halen. Meestal is er ook een schaatsbaan aanwezig waar je je schaatstalent kunt tonen. De grote steden in Nederland hebben bijna allemaal wel een soort kerstmarkt, maar de leukste hebben wij hieronder voor je in beeld gebracht!

 

Duitsland staat bekend om het feit dat de leukste kerstmarkten hier te vinden zijn. Zo zijn de kerstmarkten in Keulen en Aken elk jaar erg populair, maar de allerleukste is waarschijnlijk toch wel de kerstmarkt van Düsseldorf. Slenter door de vele versierde en verlichtte straatjes en shop de leukste kerst-items bij één van de vele kraampjes. Düsseldorf ligt op een gemakkelijke rij-afstand vanaf de meeste plaatsen in Nederland en dit maakt deze kerstmarkt ook erg toegankelijk.

kerstmarkt Dusseldorf

Wil je echt optimaal genieten van je bezoek is het wel zo gemakkelijk om een hotel in de buurt te boeken. Dit kan gemakkelijk via Venere die heel veel hotels in de buurt van kerstmarkten voor jou op een rijtje heeft gezet. Geen auto tot je beschikking of liever het gemak van een georganiseerde reis? Neem dan eens een kijkje bij Oad Reizen en ontdek de vele mogelijkheden voor een reis naar een kerstmarkt!

 

Voor een leuke kerstmarkt hoef je niet per se het land uit, ook in Nederland worden er veel leuke evenementen georganiseerd. Zo is er in Amsterdam altijd een kleine kerstmarkt en wordt de kerstmarkt in Maastricht op het Vrijthof altijd erg goed bezocht. Echter, de leukste kerstmarkt van Nederland is misschien wel die in Valkenburg.

kerstmarkt valkenburg

Tijdens de kerstperiode wordt Valkenburg omgetoverd tot echte kerststad. Er vallen zelfs twee kerstmarkten te bezoeken die beiden in een grot zijn gevestigd! Ook voor hotels in of in de buurt van Valkenburg kun je gerust Venere raadplegen maar ook Hotelspecials heeft de leukste hotels bij kerstmarkten bij elkaar gezocht.

 

Een bezoek aan een kerstmarkt is het ideale uitje voor de maand december. De sfeer is fantastisch en het is ook nog eens een handige voorbereiding voor de kerst. Je bezoek aan een kerstmarkt kan makkelijk worden geregeld met bijvoorbeeld Hotelspecials or Oad Reizen. Vergeet niet vouchercloud te checken voor de laatste aanbiedingen en geniet optimaal van deze kersttijd!

Wees de eerste met een reactie