Fit in 2015!

arnie

De feestdagen zijn weer achter de rug! Hoewel veel mensen (waaronder ikzelf) het elk jaar een gedoe vinden is dit toch wel jammer. Alleen al voor de hoeveelheid aan vrije dagen of mogelijkheden om met een extra paar dagen 2 weken vakantie te hebben! 2015 is inmiddels begonnen en die goede voornemens die je gemaakt hebt moet je nu toch echt beginnen in te cashen! Vaak hebben ze iets te maken met gezondheid. Met wil een paar kilo’s afvallen, stoppen met roken, of simpelweg fitter zijn en meer sporten. Vooral met de feestdagen, waarin we ons vol kunnen proppen alsof we er een winterslaap lang op moeten teren, heeft z’n werk gedaan! En of het nou die extra kilootjes die je sixpack verstoppen voor de buitenwereld zijn, of gewoon de wens om in staat te zijn een gesprek al traplopend voort te zetten; sport doet het voor je!

Je kan me veel noemen, maar geen fitness- of gezondheid coach en ik schrijf dit dus puur op basis van eigen ervaring en de ervaring van mensen om mij heen. Ik denk te weten dat er een aantal zaken zijn die jou helpen je sportieve ambities in 2015 waar te maken. Voor veel mensen een van de belangrijkste: verlaag die drempel! We zijn heel goed in het bedenken van allerlei redenen om niet te gaan sporten (of wat dan ook waar we geen zin in hebben). Niet eens om aan andere mensen te vertellen, maar dit soort smoesjes worden vooral in conversatie met jezelf gebruikt om jezelf over te halen fijn de gym te skippen en dwdd te kijken en je hier niet schuldig over te hoeven voelen, want “je sportkleren lagen toch in de was, he jammer nou..”. Ik zal hier een aantal drempels en drempelverlagers met je delen. Misschien heb je er wat aan!

funny-gym-december-wrestling-fight-january1

– Kies een fijne sportschool in de buurt. 20 minuten omfietsen door de regen om in een volgepropte sportschool nog eens 10 minuten te wachten tot de crosstrainer eindelijk vrij is, alleen omdat de sportschool in kwestie een tientje per maand goedkoper was? Bij vouchercloud zijn wij all about voordeel, maar nog meer is het belangrijk dat je plezier haalt uit hetgeen dat je aanschaft. Een sportschool om de hoek waar je in je sportkloffie heen wandelt is een enorme pull-factor en neemt heel wat excuusjes weg! Als je hierdoor wél gaat is dat tientje extra van ondergeschikt belang..

– Sportklasjes en sportdates. Jezelf overhalen gaat nog wel, maar niet op komen dagen bij je sportklasje of je vriend of vriendinnetje in de steek laten is toch lastiger. Bijna elke sportschool heeft een breed scala aan ´klasjes´ die inspelen op verschillende behoeftes. Vet verbranden, spieren kweken, lenig worden, het kan allemaal! Gewoon op komen dagen en je bent eigenlijk al een heel eind!

– Gear. Zorg dat je je spulletjes voor elkaar hebt! Het is gewoon fijn om goede sportkleren te hebben. Het zit lekkerder en je voelt je nóg eerder een pro. Bij Nike slaag je bijvoorbeeld altijd en zodra je bestelling binnen is kan je niet wachten om te shinen in de gym! Je gaat in de winter gewoon eerder een rondje hardlopen als je een fijne hardloopbroek, vestje, en handschoenen hebt! Wat hardlopen betreft; investeer in een goed paar hardloopschoenen. Dit kan een wereld van verschil betekenen in loopcomfort en (nog belangrijker) het langdurige effect op je gewrichten.

– Zorg dat je plezier hebt! Dit is toch wel de grootste pull-factor! Als je jezelf elke keer met tegenzin naar de sportschool moet sleuren zal je dit waarschijnlijk niet lang volhouden. Een sport waar je plezier in hebt en misschien ook goed in bent (dit gaat vaak hand in hand) biedt weinig drempel. Veel mensen weten niet precies wat ze leuk vinden. Het beste wat je dan kan doen is simpelweg uitproberen. Bij veel sportscholen en sportclubs kan je kosteloos een proefles doen. Hierdoor weet je al snel of het iets voor jou is of niet. Vind je iets dat je leuk vind (en deze kans is groot), dan blijf je gaan!

Het is duidelijk; sport is hip.. Sportscholen zien er tegenwoordig uit als clubs, gezond eten is cool. Een gezonde levensstijl is helemaal van deze tijd. Ik weet het, soms overdrijven we met zn alle wel een beetje. Dan wordt het weleens irritant hoe interessant er wordt gedaan. Maar ach, van alle trends is dit misschien wel een prima ontwikkeling. Neem het niet té serieus en probeer vooral lol te hebben en lekker in je fel te zitten!

Enjoy!

Voor al onze sport en fitness aanbiedingen, kijk hier.

Wees de eerste met een reactie