Game of Thrones – A World of Ice and Fire

woiaf featured blog v2

Na lang wachten is het eindelijk weer zo ver. Er is een nieuw boek uitgekomen in de Game of Thrones-reeks van auteur George R.R. Martin, of zoals hij ook bekend staat onder de die-hard fans: GRRM. Diezelfde die-hard fans zouden de boekenserie ook nooit de Game of Throne- reeks noemen, maar A Song of Ice and Fire, zoals de serie officieel heet. De naam Game of Thrones is er keihard ingeslopen door het daverende succes van de HBO televisieserie die volgend jaar alweer begint aan zijn vijfde seizoen. De titel van het nieuwe boek is gelukkig wel een herinnering aan de originele titel van de boekenserie.

world of ice and fire cover

 

In A World of Ice and Fire worden de fans getrakteerd op de geschiedenis van Westeros, het land waar het verhaal zich grotendeels afspeelt. Niet alleen Westeros wordt behandeld, ook andere delen van de wereld worden goed onder de loep genomen in deze mix van een atlas en een geschiedenisboek. Het boek is groot en stevig en maakt meteen indruk als je het in je handen hebt. De rijke illustraties die het boek regelmatig versieren zijn een lust voor het oog en een bevestiging voor de fantasie.

the_iron_throne__grr_martin_by_marcsimonetti-d5emt92

 

Ook de inhoud valt zeker niet tegen. De verhalen zijn erg rijk in achtergrond en detail en beantwoorden vele vragen die de lezers hadden. Natuurlijk beantwoordt het boek niet alle vragen en zijn er gelukkig nog genoeg theorieën en achtergrondverhalen om over na te denken en om over te discussiëren. Het verhaal wordt verteld door Maester Yondel en dit zorgt voor een interessant vertelstijl. Aangezien Maester Yondel af en toe toegeeft dat hij ook niet alles weet, ontbreekt er soms informatie. Dit zorgt voor een realistisch verhaal en maakt het geheel nog aantrekkelijker.

9780553805444_il_4

Kan je niet wachten om deze must have voor fans van Game of Thrones in huis te hebben? Bestel hem dan snel bij bol.com en je hebt hem morgen al in huis! Krijg je geen genoeg van Game of Thrones? Seizoen 1 t/m 3 zijn nu beschikbaar op zowel DVD als Blu-Ray, bestel ze nu voordelig bij Zavvi en kijk ze zo vaak je maar wilt. Ook de boekenset van Game of Thrones 1 t/m 5 is volop beschikbaar, o.a. bij V&D en erg aan te raden als een Sinterklaas- of Kerstcadeautje!

Wees de eerste met een reactie