Klaar voor de grote schoonmaak?!

De eerste zonnestralen schijnen weer prachtig in onze huizen. En opeens begin je te merken dat er toch wel veel stofdeeltjes dwarrelen in huis. Dat kan maar één ding betekenen, het is weer tijd voor de jaarlijkse grote Voorjaarsschoonmaak! Maar waar moet je nou eigenlijk gaan beginnen en wat voor artikelen zijn handig of heb je daarvoor nodig?! Geen paniek! Met de volgende tips help ik je op weg om je huis weer helemaal spik en span te maken!

Troep opruimen

Voordat je met de grote schoonmaak begint moet je er natuurlijk voor zorgen dat je ruimte maakt om schoon te maken. Gooi alle oude papierwerk, frutsels en dingetjes weg, want je weet toch wel dat je er nooit meer naar op of omkijkt. Zijn al jouw kamers en kasten weer goed op orde en organisatorisch ingericht, dan kun je goed van start gaan! Het beste is natuurlijk om tijdens het uitruimen van de kasten, om alle tussenplankjes even uit te stoffen en uit te zuigen. Heb je toch nog heel veel spullen over die niet meer in de kasten passen dan kun je altijd opbergboxen kopen, zoals de Iris Rollerbox van Blokker. Hier passen genoeg spullen en speelgoed in die je goed kan opbergen onder je bed. Heb je liever een opbergbox met iets meer flair? Dan is de vidaXL opbergkist van bol.com een mooie meubel dat je kamer iets opfleurt.

opbergen78-212-thickboxStoffen

Wanneer je alle troep hebt opgeruimd en opgeborgen is het tijd om alles af te stoffen (in de kasten heb je dat natuurlijk al gedaan).  Begin altijd de hoogst bereikbare plekken, stof dwarrelt namelijk altijd naar beneden, dus zou het onnodig zijn als je onderaan begint. Let goed op dat je alle oppervlaktes in huis afstoft, zelfs de plinten. Het is misschien wel even een flinke klus, maar aan de andere kant kan je het ook zien als een goede ‘workout’ met het voordeel dat je huis weer schoon wordt. Een belangrijk punt om goed te stoffen is dat je met een natte microvezeldoek alles afstoft, zo krijg je de meeste stofdeeltjes weg. Goede microvezeldoeken kun je onder andere vinden bij Blokker of Albert Heijn.

stofzuigen3Stofzuigen

Na het stoffen is het tijd om alle stofjes, die zijn gedaald op de vloer, op te zuigen. Ga wel secuur te werk, want je wilt natuurlijk niet dat er grote stofhopen overblijven. Vergeet dan ook niet onder de bank, bedden of kasten te stofzuigen, dit zijn dé plekken waar veel stof zich gaat nestelen. Goede stofzuigers heb je natuurlijk genoeg! Vaak is het wel verstandig om een stofzuiger aan te schaffen met een Clean Air-filter systeem, dit houdt namelijk beter stof vast en zorgt ervoor dat je huis nog schoner wordt. Je kunt stofzuigers makkelijk online bestellen bij onder andere Expert, Megapool of Blokker.

 

Dweilen

Het laatste wat je gaat doen is de vloer dweilen, dat is alleen mogelijk als je gladde vloeren hebt natuurlijk. Wanneer je alleen tapijt hebt, heb je speciale tapijtreinigers of stoommachines. Net als stofzuigen zorg je ervoor dat je alle hoeken en gaten, zelfs onder de meubels, dweilt. Voor een standaard vloerdweil set, kun je de leifheit combi clean set aanschaffen. Wil je het liefst zonder allesreiniger je vloer dweilen kun je er ook voor kiezen om met een stoomreiniger je huis schoon te ‘dweilen’. Door de intense hitte van een stoomreiniger wordt meer dan 90% van de bacteriën gedood zonder gebruik van chemicaliën. De Black & Decker stoomreiniger is zeker een aanrader, deze kun je bestellen bij Expert.nl.dweilen

Het kost even wat tijd, maar het resultaat zal je zeker niet teleurstellen. Zo kun je de lente in een fris en schoon huis ingaan. Ben je op zoek naar meer schoonmaakartikelen?! Neem dan ook een kijkje bij Dille & Kamille of Ah.nl. Houd daarbij vouchercloud ook goed in de gaten om te profiteren van de laatste deals van deze webshops.

Wees de eerste met een reactie