Lekker eten met Herfstseizoensproducten!

featuereblog herfst

Een nieuw seizoen betekent niet alleen dat het weer of de modetrends veranderen, het betekent ook dat er een verandering komt in de recepten in onder andere restaurants of zelfs thuis. Elk seizoensproduct, groente, vlees of vis heeft een bepaalde periode in het seizoen wanneer het product meestal wordt gebruikt in gerechten. Elke kok is hier van bewust en houdt daar zelfs een kalander van bij, zodat koks altijd weten wanneer zij hun menu moeten aanpassen. De Herfst heeft heel wat seizoensproducten! De lekkerste vind ik persoonlijk: andijvie, spinazie, tomaten, kastanje champignons en courgette.  Om een beetje in de heerlijke sfeer van de Herfst te komen heb ik een menu opgesteld dat je zo op een leuke herfstavond kan serveren aan je vrienden en of familie!

Voorgerecht: Vegatarische Lasagne

Normaal wordt dit geserveerd als een bijgerecht, maar ik vind het goed genoeg voor een voorgerecht. Een heerlijke vegatarische lasagne met courgette, mozzarella, tomaat en Black olive paste. Het is een lichte voorgerecht wat minder koolhydraten bevat en dus licht op de maag zal vallen. Combineer het met een lekker glaasje witte wijn en het is een ideaal gerecht om een diner te starten. Het recept van dit heerlijke voorgerecht kan je vinden op FoodWeLove.

voorgerecht vega lasagne

Hoofdgerecht: Kalfs­en­tre­co­te met pompoen en ha­chee­saus

Een heerlijk warm en herfstachtige hoofdgerecht, dat wel wat ingredienten bevat en wat tijd kost, maar dat is het allemaal waard. Pompoen is de ultieme herfstseizoensgroente, die veel gebruikt wordt in soepen of wordt omgetoverd tot schrikhoofd tijdens Halloween. In combinatie met de hacheesaus en de pompoen komt het pronkstuk van dit gerecht echt tot zijn recht. Een absolute aanrader met een zachte rode wijn. Benieuwd naar het recept?! Neem dan een kijkje bij Albert Heijn!

hoofdgerecht kalfsentrecote

Nagerecht: Hangop met bramen en pistachenoten

Je kunt een diner natuurlijk niet verlaten zonder toetje.  Een echte herfstvrucht is de braam, daarom is dit het ideale herfsttoetje. Het is een frisse zoetig toetje, wat niet al te machtig is en erg simpel is om te maken.  Het is aan jezelf hoe je de lagen opstelt in het hangop glaasje. Serveer het met een fruitige dessertwijn en je bent volledig voldaan.  Alle ingredienten en het recept kan je vinden op AH.nl.

nagerecht bramenhangop

Hopelijk belooft dit een culinaire avond te worden met lekker eten en drinken. Bestel al je ingredienten op AH.nl, of superfoods.nl. Heb je geen zin om boodschappen te doen en wil je een kant en klare recept klaar hebben liggen voor je gerecht?! Dan kan je altijd een foodbox bestellen bij HelloFresh of FoodWeLove! Vergeet niet de heerlijke gerechten te combineren met de lekkerste wijnen die je kan bestellen op wijnvoordeel.nl of wijnbeurs!

Wees de eerste met een reactie