Lekkere Ideeën voor een Picknick!

parketenfeature

Ik ben zelf een enorme fan van lekker een tas inpakken met wat eten, een koude fles wijn en met kleed en al richting park. Daarmee kun je zelfs na je werk je op vakantie wanen, ook al is het maar voor een paar uurtjes. Boekje mee, bal mee of een andere vorm van vermaak, boxen aan met een leuk deuntje erbij en je geniet mega makkelijk van het heerlijke weer! Het eten dat je meeneemt kan in elke vorm, hier een paar suggesties die je van tevoren kan maken en in de koelkast kan laten staan totdat je uit werk komt, of die je snel in elkaar kan flansen voordat je gaat! Alles van snacks, maaltijd tot toetje!

Snacks afkomstig van Familietradities

De volgende 2 hapjes zijn familietradities die elk jaar opnieuw op verjaardagen van mijn opa en oma op tafel kwamen. Heel simpel te maken maar zeker het proberen waard!

Gerookt eitje

parketen3Zo als gezegd, heel simpel! Kook je eieren totdat ze net hard zijn, ik hou gemiddeld zo’n 7/7.5 minuten aan, laat ze afkoelen in koud water, pel de eieren, snij ze in vieren en rol ze in een plakje rookvlees. Als je wil kun je hier nog een sausje tussen doen, maar de lichtzoute rookvlees voegt net dat lekkere beetje extra smaak toe aan het ei!

 Porky Picklesparketen2

Nog minder voorbereiding vergt deze lekkernij. De keuze aan jou of je cervelaat of salami kiest! Haal een pot kleine augurkjes, een pak cocktailprikkers en cervelaat of salami en rollen maar! Zet de rolletjes vast met een prikker en klaar is Kees!

parketen4


Worstenbroodjes

Een van de simpelste dingen die je kan maken en een feest voor bijna iedereen! Deze zijn het lekkerst als je ze net voordat je het park in gaat bakt maar kunnen ook al een aantal uren vooraf worden gebakken! Je hebt alleen een blik miniknakworstjes en een pak bladerdeeg nodig! Hou voor de baktijd de tijd op de verpakking van het bladerdeeg aan! Ik snij meestal een bladerdeegvel in 6 stukjes!

 

 Volle maaltijd

Pasta Salade

Deze is in ontzettend veel verschillende vormen te maken! De belangrijkste tip is altijd te beginnen met het koken van de pasta zodat deze de tijd heeft om af te koelen! Ik heb een aantal favorieten maar bij deze salades komt het allemaal voornamelijk neer op veel snijwerk en de keuze of je een vegetariër bent of niet! Nadat alles gesneden en afgekoeld is kun je het mengen, zet het klaar in de koelkast en gooi het in de tas net voordat je naar het park gaat, een gegarandeerd succes!

Basics voor 500 gram pasta:

½ komkommer in blokjes of halve maantjes genseden
3 tomaten in vierkantjes gesneden / bakje cherry tomaatjes in halfjes gesneden

2 bosuitjes/lente-uitjes klein gesneden

Ijsbergsla/rucola/mix naar eigen inzicht

Parika in kleine stukjes gesneden

Olie & Azijn – Ikzelf gebruik meestal balsamico of frambozen azijn

Zout & Peper

    parketen8 parketen7 parketen6 parketen5

 

 

 

 

parketen11

 

 

 

Traktaties voor na de Maaltijd

Banaan Snicker Muffins

Het maken duurt niet mega lang maar is op zich handig om de dag van tevoren te bakken! Een vriendinnetje van de middelbare school maakte deze in een soort van gezondere variant maar ze zijn echt fingerlicking good!

1 pak muffin mix van de Albert Heijn
5 rijpe bananen
Zak mini Snickers (Ik gebruik zelf de Basic variant van de Albert Heijn, maar alles met caramel, chocola en nootjes werkt!)
Muffinvormpjes of bakblik

parketen10Hou de gebruiksaanwijzing van de muffin verpakking aan voor het mixen van het beslag, de baktijd en de ovenwarmte! Na het mixen prak je ongeveer 2.5 banaan en roer je deze ook door het beslag totdat het onderdeel van de mix is! Daarna snij je de andere 2.5 banaan in plakjes en gooi je die in de mix. De minisnickers snij ik meestal in 5 stukjes en ik zorg ervoor dat er minimaal 2 stukjes per muffin inzitten maar dat kan je natuurlijk zelf aanpassen! Gooi ook deze in de mix, zet je muffinvormpjes klaar en schep de mix erin. Zorg wel dat alle snickers bedekt zijn met wat beslag zodat de chocola en caramel niet verbrand! Zolang je deze in een afgesloten bak bewaard blijven ze zeker een paar dagen goed, dus snoepen maar!

 

Fruitsalade met Slagroom

Zomer en fruitsalade gaat natuurlijk altijd hand in hand! Ik ben zelf niet een mega fan van meloen en appel in de fruitsalades, en toegegeven, al dat fruit snijden is wel een mega werk, maar het resultaat is het wel waard! Mocht je hier geen zin in hebben kun je natuurlijk altijd een voorverpakte variant van de Albert Heijn halen ;)! Hier mijn favoriete vruchten voor door de salade!

parketen9

Nectarines 2/3x
Mango 1x
Ananas 1x
pitloze witte druiven (halve bak)
Aardbeien (halve bak) of Kersen (halve bak)
Bus Slagroom gezoet of ongezoet

Alles snijden en in de koelkast of meteen in de tas mee richting het park!

 

Hopelijk genieten jullie van al deze recepten en hebben jullie een geweldige zomer! Mocht het weer tegenzitten is dit natuurlijk ook allemaal heerlijk om te eten thuis op de bank! En vergeet niet dat je alle ingrediënten hiervoor op AH.nl kan vinden. Mocht je liever voor biologisch of organisch eten gaan dan zijn andere opties hiervoor HelloFresh en Superfoods.nl!

 

 

Wees de eerste met een reactie