“Leren” spelen

feature blog

Kinderen zijn dol op speelgoed! Het maakt hen nieuwsgierig en ze kunnen er ook nog heel veel van leren! Omdat het buiten toch wel erg koud is zijn ouders wel meer geneigd om de kinderen binnen te laten spelen. Maar hoe blijf je ze entertainen en met welk speelgoed? Bekijk hier enkele tips voor zowel leerzaam als leuk speelgoed voor je kinderen.

 

Speelgoed voor baby’s

Voor baby’s is het belangrijk dat je voor speelgoed kiest wat superzacht is, maar waar je wel de aandacht mee kan trekken. Zoals de sterren rammelaar van Prénatal, lekker zacht en speels speelgoed waarmee je de kleine uren mee kan vermaken. Een soort speelgoed wat helpt de pijn te verzachten van de groei van melktanden is een bijtring. Baby’s vinden het dan erg fijn dat ze ergens op kunnen kauwen anders dan hun handen. Een goede rubberen bijtring is de Sophie de Giraf bijtring van So’ Pure. Een natuurlijke rubberen bijtring om tandvlees te verzachten tegen de pijn. Beweging is natuurlijk ook erg belangrijk voor de kleintjes! Zo kunnen zij hun spieren goed ontwikkelen om later te kunnen lopen of rechtop te zitten. Een perfect speeltje hiervoor is de Fisher Price Rainforest speeldeken. Hierop kan jouw kleine lekker zijn of haar eigen gang gaan en veel oefenen met kleine bewegingen.

baby speelgoed

 

Speelgoed voor peuters

Als je kleintje 2 jaar is, kan hij of zij voor het eerst naar de peuterklas. Hier gaan ze natuurlijk op ontdekkingsreis en gaan ze veel dingen sneller leren dan je gewend bent. Om daarbij je kinderen spelenderwijs te helpen heb je verschillend educatieve speelgoed waarbij de hersens flink gaan kraken bij de kinderen. Wat dacht je van de woordentuin speeltafel. Deze tweetalige tafel laat je kind meer vertrouwen opwekken met verschillende taalgeluiden en leert het beter te communiceren door de liedjes en rijmpjes.  Om de motoriek iets te verbeteren heb je de eerste 5 puzzels spel, met draai effecten, van Haba. Wil jij je peuters beter trainen op geheugen dan kan je hen een memory spel geven zoals het Dikkie Dik Memory spel van Ravensburger.

peuter speelgoed

 

Speelgoed voor kleuters

Wanneer de kleine peuters de leeftijd van 4 jaar oud hebben bereikt kunnen ze eindelijk naar de grote school, de basisschool dus. Hier zullen zij de komende jaren op blijven waarbij ze worden ‘klaargemaakt’ als het ware voor de toekomst. Om thuis je kinderen daarbij een handje te helpen heb je, net zoals voor de peuters, leuke educatieve spellen. In de kleuterklas leren de kinderen cijfers en letters. Daar past het spel ‘Ik leer letters’ perfect bij om je kleuter een voorsprong te geven in de klas. Wil je lekker met het gezin een leuk gezelschap spel doen, dan raad ik zeker aan om het Salsa Banana Kikkerspel te spelen! In de kleuterklas begin je ook meer te knutselen met knipsels en plaksels. Om je kind beter te leren knippen het je het creatieve speelgoed ‘Ik Leer Knippen’ bij Pink or Blue. Met dit speelgoed laat je je kind spelenderwijs verschillende figuren knippen, zodat het leert om goed met een schaar om te gaan.

kleuter speelgoed

 

Wil je nog meer voordeel op speelgoed?! Neem dan een kijkje bij vouchercloud, want hier vind je de leukste spellen en speelgoed met de beste kortingscodes en aanbiedingen!

 

Wees de eerste met een reactie