Let’s go to the movies!

Oscars feat v2

Gisteravond zijn The Oscars weer uitgereikt. Voor mij als filmliefhebber altijd een mooi evenement. De sterren, de glamour, de jurken, en natuurlijk de films. Als wij even niet weten welke film we willen kijken dan zoeken we gewoon op welke films een Oscar hebben gewonnen de laatste jaren, dan zit je altijd goed!

Zoals altijd zaten er een paar interessante verassingen bij tijdens de 87e editie van The Acadamy Awards. De belangrijkste Oscar is natuurlijk de Oscar voor de beste film. De grote kanshebbers voor deze award waren Boyhood, American Sniper en Birdman. Zoals inmiddels bekend is de winnaar Birdman wat toch een beetje een verassing was omdat iedereen dacht dat Boyhood met deze award de deur uit zou lopen. American Sniper was de verassende nominatie voor deze categorie maar is vooral in de VS erg populair gebleken dankzij/ondanks het controversiële onderwerp.

banner-birdman-film_page_np

De award voor de beste acteur is ook altijd een erg belangrijke categorie. Voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke rol zijn de verwachtingen voor de uitkomst uitgekomen. Het is vooraf al gezegd dat zowel Julianne Moore (Still Alice) als Eddie Redmayne (Theory of Everything) een goede kans maakte op een Oscar omdat ze allebei een personage vertolken met een ziekte. Beide personages knokken zich ook goedschiks of kwaadschiks door deze ziekte heen. Het werd voorspeld dat dit de juryleden zou aanspreken en dat is terecht gebleken aangezien ze allebei deze Oscar in de wacht hebben gesleept.

Still_Alice_Still

Er was dit jaar ook een Nederlandse nominatie. Dit was voor de categorie beste korte animatie. Het Utrechtse trio Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw waren genomineerd voor hun animatie genaamd  A Single Life. Helaas grepen zij naast de Oscar. De winnaar was Feast. Een schattige animatie van Disney over een hondje dat graag veel eet.

Disneys-Feast-Special-Look-2

 

Helaas was er geen Nederlandse winnaar dit jaar maar ondanks dat was het wel weer een goede editie met heel veel inspiratie voor toekomstige filmavondjes. Sommige van deze films zijn nog te zien in de bioscoop maar sommige zijn ook al te koop. Kijk snel op bol.com of Zavvi voor de nieuwste DVD’s. Vergeet niet op vouchercloud te kijken voor de nieuwste deals en aanbiedingen!

Wees de eerste met een reactie