Muziek die je niet mag missen deze zomer!

We genieten volop van de zomer in Nederland, ondanks de stortbuien op sommige dagen is het een zomer met flink wat zon en warmte. En hoe anders kun je daar meer van genieten dan met muziek! Het geeft altijd een extra gezellige sfeer met vrienden of tijdens een feestje en het geeft een heerlijk relaxte sfeer terwijl je aan het zonnen bent. Om in de heerlijke zomerse muzieksferen te komen heb ik mijn favoriete zomer albums van het moment voor jou samengesteld.

Pharrel Williams – GIRL

pharrelPharrel Williams is naar mijn mening in genie in het maken van muziek! Alles wat hij schrijft en produceert wordt een succes, daarmee ook zijn eigen album. Naast het swingende nummer van happy, heeft hij ook zwoele slow songs en brengt hij je helemaal terug naar de disco sfeer met zijn nummers ‘Brand New’ en ‘Hunter’.

 “Het succes van “Happy” (ook te beluisteren op het nieuwe album) blijft groeien. Op dit moment staat de track op #1 iTunes in de Verenigde Staten en heeft deze status in meer dan 175 landen behaald waaronder ook Nederland. Voor dit nummer is hij genomineerd voor een Oscar, waar hij tijdens de uitreiking tevens een optreden zal verzorgen. Daarnaast heeft Pharrell meerdere Grammy’s mogen ontvangen waaronder Producer van het jaar, Album van het jaar (Random Access Memories, Daft Punk), Track van het jaar (Get Lucky, Daft Punk) en voor Beste Optreden van een Duo/Groep in de categorie pop (Get Lucky, Daft Punk).” ( Bron: bol.com)

Stromae – Racine Carree

We hebben er lang op moeten wachten,21122548_d_01_xl maar Stromae is weer helemaal terug van weggeweest. Na zijn succes in 2010 met ‘Alors On Dans’. Heeft hij een super succesvolle album gemaakt, waarin hij verschillende muziekstijlen perfect met elkaar heeft gemixt.

Paul Van Haver, is een Belgisch singer-songwriter. Zijn frisse mengeling van hiphop, dance en de gedragenheid van het Franse chanson maakt iets los in de mensen. En dan is Stromae ook nog eens een uitstekende danser, performer en buitengewoon charismatische podiumpersoonlijkheid. Op zijn album Racine Carree staan o.a. de hits “Formidable” en “Papaoutai”.” (Bron: bol.com­)

 London Grammar – If You Wait

london_grammar_if_you_wait-enVoor de relaxte chill dagen op het strand of in het park, heeft London Grammar de perfecte muziek om jouw helemaal te laten kalmeren. Droom weg met hun prachtige muziek en laat al je stress en drukte even los.

 “London Grammar is een van de aangename verrassingen van de afgelopen maanden. Sommigen kenden London Grammar al van de samenwerking met Disclosure op hun track ‘Help Me Lose My Mind’. Eind 2013 bracht de band hun eigen debuut ‘If You Wait’ uit, die veel succes heeft gebracht voor de band met hun nummer ‘Strong’.” (Bron: bol.com)

 Imagine Dragons – Night Visions

Kom wat meer in de rock sfeer met het album van Imagine Dragons. 21148235_d_01_xlSinds hun enorme succes met het nummer ‘Radioactive’ zijn ze uitgegroeid tot één van de meest succesvolste rockbands van 2013! Ze zijn al enkele keren in Nederland geweest en hun volgende opwachting is op het festival van Lowlands, waar zij het publiek zeker niet zullen teleurstellen met hun optreden!

Deze band uit Las Vegas gevormd (door frontman Dan Reynolds en gitarist Wayne Sermon) speelde urenlang in casino’s om de huur te betalen van het huis waar ze met de band in woonden. Na jarenlang van optreden in plekken waar ze soms zelfs betaalden om te mogen spelen, brachten ze een paar EP’s uit en kwamen in contact met Alex Da Kid (producer van oa Eminem en nicki Minaj). Ze werden getekend door Interscope en brachten in 2011 een EP “Continued Silence” uit. Vlak daarna brachten ze hun eerste single uit “It’s Time” en begon het balletje te rollen voor ze. Debuutalbum “Night Visions” kwam in november 2012 uit, die de hoogst debuterende rockplaat was sinds 2006. Ze worden vergeleken met the Killers, zijn door de Rolling Stone omschreven als een mix tussen Mumford & Sons en Coldplay.” (Bron: bol.com)

Paulo Nutini – Caustic Love

paulo nutiniNet zoals bij Stromae hebben we er lang op moeten wachten, maar Paulo Nutini komt weer sterk terug in de muziek wereld met zijn funky en soulvolle album ‘Caustic Love’. Draai zijn heerlijke muziek tijdens een picknick in de park met vrienden, tijdens een zomers avond diner of met mooie zonsondergang op het strand of in de stad.

Op 11 april 2014 verschijnt Paolo Nutini zijn derde studioalbum Caustic Love. Het album bevat een mix van stripped down soul en ijzersterke funk, waar zijn eerste single Scream (Funk My Life Up) een schoolvoorbeeld van is. Caustic Love laat Paolo Nutini’s unieke talent en fantastische stem goed naar voren komen. Het geluid van het album klinkt vele malen volwassener dan je van een 27-jarige songwriter zou verwachten. De nummers op het album zijn allemaal geschreven door Paolo en geproduceerd door Nutini en Dani Castelar. Het album is opgenomen in Valencia, Londen, Glasgow en in de VS.” (Bron: bol.com)

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze albums en wil jij deze thuis ook helemaal plat draaien? Neem dan een kijkje bij bol.com, cosmox.nl of V&D en bestel deze albums met één van de leuke deals of kortingscodes van vouchercloud.

Wees de eerste met een reactie