Restaurant Week 2014

blog restaurantweek featured

Deze week begint de Nationale Restaurant week weer. Als liefhebber van lekker en verzorgd eten kijk ik hier altijd naar uit. De Nationale Restaurant Week houdt in dat er gedurende 10 dagen er in meer dan 1000 restaurants verspreidt over heel Nederland er een heerlijk 3-gangen menu wordt geserveerd voor maar €27,50. Deze restaurant week wordt twee keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en aan het einde van de zomer. Deze editie van de Restaurant week loopt van 28 augustus t/m 7 september 2014.

 

luxury-scotland-fine-dining

 

De Restaurant Week is zowel voor de restauranthouder als voor de bezoeker een uitkomst. Het geeft het restaurant een ware impuls om gedurende deze 10 dagen een stuk meer bezoekers te ontvangen dan normaal. Daarnaast biedt het de restauranthouder de mogelijkheid om de specialiteiten van het restaurant eens goed te etaleren door middel van een heerlijk 3-gangen menu. Voor de voedselliefhebber is de Restaurant Week een uitkomst doordat het gelegenheid biedt aan de bezoeker om een restaurant uit te proberen voor een zeer schappelijke prijs.

 

bridges

 

De variatie aan deelnemende restaurants is groot; dit betekent gelukkig dat er voor ieder wat wils is. Het gaat echt van een net eetcafé tot heuse sterrenrestaurants zoals De Lindenhof in Giethoorn, Bridges in Amsterdam en restaurant Parkheuvel in Rotterdam.

Het moet wel gezegd worden dat er voor sterrenrestaurants, top250 restaurants en nog een paar andere ‘titels’ er een toeslag op het menu bestaat. Zo betaal je voor een diner bij een sterrenrestaurant €12,50 toeslag per ster, per persoon. Je moet er natuurlijk ook rekening mee houden dat aspecten die niet bij de prijs zijn inbegrepen, zoals drankjes of een extra gang, bij een luxe restaurant zoals een sterrenrestaurant ook erg aan de prijs zijn. Desondanks zijn deze restaurants erg in trek en hebben mensen het er dus graag voor over.

 

Most-Expensive-Wine-Glasses-In-The-World-1

 

Ik heb zelf mijn reservering al staan en vele andere met mij. Vooral de sterrenrestaurants zijn altijd erg snel vol, meestal op de dag van de voorrangsperiode al. Gelukkig zijn er nog genoeg restaurants met nog tafels beschikbaar voor de late beslissers: http://www.restaurantweek.nl. De Nationale Restaurant Week is echt een aanrader: je steunt je lokale restaurantondernemer en bovendien geniet je zelf van een heerlijk avondje uit!

Wees de eerste met een reactie