Running is hot!

Het zal je niet ontgaan zijn. Running is hot. Op je tijdlijn op Facebook heb je ongetwijfeld vele posts, updates en blogs over hardlopen voorbij zien komen.

new-york-marathon-entry-5th-avenue-landscape

Ik behoorde tot voor kort niet tot de groep structurele hardlopers die je in Nederland kan vinden. Een reportage over de geweldige sfeer de New York Marathon heeft hier verandering in gebracht en ik besloot om binnen 2 jaar de New York Marathon uit te lopen. Tot die tijd liep ik niet vaker dan 2x per jaar een kleine ronde op mijn oude afgetrapte zaalvoetbalschoenen. Vrienden en familie verklaarden me natuurlijk voor gek, en terecht! Mijn spieren, gewrichten en pezen hadden het zwaar te verduren op die afgetrapte schoenen. Gelukkig was dit maar 2x per jaar. Inmiddels heb ik ontdekt dat een rondje hardlopen erg ontspannend is, mits je over de juiste schema’s, schoeisel en andere uitrusting beschikt. Ik kan inmiddels niet meer zonder mijn running gear van Nike Performance! Nou verschilt het natuurlijk per persoon welk model je het beste zit!

running_creditby_nike-1391631710

Vrienden en familie merken op dat ik plezier heb maar vragen zich af nog steeds af  waarom je voor de lol zou gaan rennen? Mocht je inspiratie willen op doen voor motivatie om zelf te beginnen, dit zijn  een aantal van de belangrijkste voor mij!

1. Ontspanning

SONY DSCMet je favoriete muziek in je oren een lekker tempo’tje rennen over de Erasmusbrug, één van de iconische bruggen over de Maas in Rotterdam. Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg accessoires te vinden op onder andere Nike, Hema enz. om je muziek makkelijk mee te kunnen nemen tijdens het sporten dus je kan je helemaal verliezen in je muziek! En de “dag”, knipoog, “hallo”, zwaai en glimlachjes van je tegenliggers helpen ook om even de alledaagse stress van je af te zetten.

 2. Records

Het geeft je toch elke keer weer een kick om een enkele seconden onder je pr te lopen. Er zijn talloze apps  dit dit voor je bijhouden. Ik gebruik zelf RunKeeper. Je kunt niet wachten tot de volgende run. Als ik dan toch moet toegeven dat ik ergens verslaafd aan ben, dan is dit het wel.

3. Lifestyle

23733_lHet is voor mij een levenswijze. Naast hardlopen beoefen ik ook nog andere sporten. Hier houdt het voor mij echter nog niet op. Je komt er niet alleen met heel veel trainen. Er komt ook veel discipline bij kijken als het gaat om rusten, herstellen en het toepassen van gezonde (sport) voeding en supplementen.

De supplementen die ik toevoeg aan mijn voeding, eiwitten shakes van Myprotein, zijn uitstekend om de spieren helpen te herstellen. Aangezien ik weinig tijd heb om boodschappen te halen, laat ik deze bezorgen door Albert Heijn. HelloFresh.nl bezorgt overigens complete vitaminerijke pakketten verse producten.

4. Het staat nou eenmaal op mijn to-do lijst: The New York Marathon

HAn exhausted runner pauses towards the end of the London marathonet is al een hele klus om met de juiste conditie aan de start te verschijnen. De aanmelding voor de populairste marathon ter wereld is een heus obstakel. Je hebt immers een acceptabel geregistreerde tijd nodig om kans te maken op een startbewijs. Mijn strategie: een goede tijd klokken op een ander marathon. Mijn eerste marathon staat gepland in november 2014 in Valencia! Heel veel succes.. wens ik mijzelf.

                                                      5. Runners are hote9f32ef5c26fd3f19cf556ae1cc13217

Hoe feller de kleuren van je schoenen of bovenkleding zijn, hoe hipper je bent. Zelfs de meest vreemde printjes op de sportleggings worden als hip gezien. Als je maar lekker opvalt. En dan niet alleen voor het verkeer.

6. Smoesjes

nikeid-lunar-flyknit-2-04Een excuus om de bereiding van het avondmaaltijd even aan je partner over te laten. Een excuus om even de deur uit te gaan. Een excuus om meer te kunnen eten. Een excuus om meer te moeten slapen om te herstellen. Een excuus om weer nieuwe schoenen en andere uitrusting te kopen. Op Zalando.nl vind je een uitgebreid assortiment sportkleding. Ik heb me onlangs weer laten verleiden om nieuw Nike Flyknit Lunar 2 hardloopschoenen te kopen tijdens hun sale. En uiteraard heb ik weer een excuus om deze ook snel even te testen.

Geschreven door: Tony Le

Wees de eerste met een reactie