Tijd voor een Spelletjesavond!

spelletjes_feature

In ieders opvoeding zijn er wel een aantal gewoontes die door ouders worden overgebracht die niet per se standaard zijn. Zo ook bij mij, gelukkig niet iets wat heel erg freaky is, maar wat ik wel compleet heb overgenomen van mijn ouders. Ik ben opgevoed met spelletjes doen. Bij ons thuis kwam de gameboy er niet in, er werden ouderwetse spelletjes gespeeld. Als wij in de auto zaten deden we woordslang of kregen we rekensommen en tijdens ontbijt, lunch en diner speelden wij kaartspellen. Weekenddagen werden gevuld met bordspellen. En stiekem ben ik heel blij dat dit zo is geweest. Hoofdrekenen vind ik nog steeds leuk om te doen en ben ik megasnel in, en ook mijn woordenschat is redelijk groot. Maar het is vooral het kaarten en bordspellen spelen wat is blijven hangen. Ook al kan ik ontzettend genieten van films of series kijken vind ik het nog steeds veel gezelliger om met mijn vriend en/of vrienden spellen te doen. Veel meer interactie, een beetje fanatisme en wat bier of wijn in de mix en je hebt een top avond. Ik dacht daarom een aantal spellen voor jullie op een rij te zetten om een topavond te garanderen (afhankelijk van het gezelschap natuurlijk 😉 ). Ik laat daarbij wel de serieuzere spellen zoals Colonisten van Catan, Risk en Monopoly buiten beschouwing te laten. Ik hoop dat je er ook wat tussen vindt!

 

Koehandel en Koehandel Master

Het doel is de meest waardevolle dieren in handen te krijgen door slim te handelen en bieden. Natuurlijk gaat dit handelen naarmate de avond vordert minder goed maar het is pret voor iedereen! En ben je hier al een meester in hebben ze nu ook de versie voor gevorderden!

spelletjes6

30 seconds Pijlsnel Partyspel

Een spel wat niet mag ontbreken in je verzameling. Ook leuk als je met meer mensen bent aangezien je dit spel in teams speelt. Het doel is het raden van zoveel mogelijk begrippen op het kaartje in 30 seconden. Afhankelijk hiervan beweeg je over het bord, wie het eerst bij de finish is heeft gewonnen!

spelletjes5Stef Stuntpiloot

Doel van het spel is het beschermen van je kippenhok tegen de stuiterende Stef met zijn vliegtuig. Een heerlijk spel wat je met z’n vieren kan spelen. Kan als normaal spel maar ook als drankspel worden ingezet, afhankelijk van waar de avond behoefte aan heeft. Op dit moment is het spel in de aanbieding op Bol.com en zeker een must om in huis te hebben!

spelletjes4

Halli Galli en Halli Galli Extreme

Het word het spel met de bel genoemd, en niet zonder reden. Je wint door op de juiste momenten met je hand op de bel te slaan. Een spel wat je met een redeijk groot gezelschap kan spelen en wat tot grote hilariteit kan leiden. Tegenwoordig is er ook een extreme variant van te koop voor de ervaren Halli Galli spelers! Haal hem snel in huis!

spelletjes3

Ik hou van Holland

Het spel dat een megahit is op RTL4 kun je nu ook zelf in je huiskamer spelen. Het spel stelt de leukste vragen, geeft de leukste opdrachten en laat je sowieso een hele avond lachen samen met je vrienden! En je koopt het nu extra voordelig bij Bol.com!

spelletjes1

Party & Co

Dit lijkt misschien wel een beetje op 30 Seconds maar heeft meer dimensies, hier moet men naast uitbeelden onder andere ook tekenen en omschrijven. Dit gebeurd in teams en levert de meest grappige situaties op. Daag je vrienden uit en laat maar zien wie het creatiefst is!

spelletjes2

Ik hoop dat jullie zo een aantal goede ideeën hebben om een leuk avondje thuis door te brengen en mee te doen in mijn game mania. Mocht je nou niet van dit soort spellen houden kun je natuurlijk altijd gewoon een kaartspel erbij pakken! Check voor de leukste aanbiedingen ook zeker vouchercloud om je spellen zo voordelig mogelijk in huis te halen!

Wees de eerste met een reactie