Tips voor een goedkope date

Goedkope Header

Daten is en blijft leuk. Of je nu een eerste date hebt, of je al 7 jaar samen bent: samen leuke dingen doen is heel belangrijk. Ben jij nog op zoek naar leuke ideeën wat te doen op een afspraakje, maar wil je er niet teveel geld aan uit geven? Dan geven wij je een aantal goedkope date tips.
Voor thuis
Samen op de bank Netflix kijken heb je inmiddels al vaak genoeg gedaan. Maar voor een date hoef je de deur niet per se uit. Wat dacht je van een spa in je eigen huis, of samen iets lekkers bakken?

  1. Thuis spa

Voor velen is naar de sauna of spa gaan de ultieme manier om tot rust te komen. Naar de sauna gaan is vrij prijzig, maar met korting is het goed te doen. Een andere optie is thuis een spa te maken. Steek kaarsjes aan en maak gezonde drankjes en hapjes, zoals water met fruit erin en groente om te snacken. Zoek een tutorial om te leren masseren en geef elkaar een uitgebreide massage. Wat dacht je van een maskertje bij elkaar op doen? Grappig om te zien en een lekker zacht huidje als gevolg. Een voetenbadje is ook een goed idee, vul een teiltje met warm water en een huidolie. Na het badje smeer je jullie voeten in met een fijne lotion. Fijne beautyproducten hoeven niet duur te zijn en kun je ook online vinden.

  1. Spelletjesavond

Wist je dat gratis daten ook een mogelijkheid is? Kijk eens in de kast! Houd bijvoorbeeld eens een spelletjesavond met ouderwetse bordspellen. Kies verschillende spellen uit en maak er een competitie van. Houd de score bij en spreek een prijs af voor de winnaar, of een klusje voor de verliezer natuurlijk.spelletjes avond

  1. Koekjes bakken

Met z’n tweetjes koekjes bakken is stiekem heel romantisch. Je denkt misschien dat het meer voor kinderen of vrouwen is, maar samen is het echt heel leuk. Deeg maken, leuke vormpjes uitsteken en niet te vergeten: het samen opeten! Iets anders bakken kan natuurlijk ook, net wat jullie lekker vinden.

koekjes bakken

Overdag weg
Wil je juist een keer de deur uit, maar hoeft het niet te veel te kosten? Fietsen, wandelen of een museum bezoeken zijn bekende voorbeelden. Ga eens iets originelers doen, zoals een persoonlijke speurtocht.

  1. Vliegeren

Lekker weer, maar een beetje winderig? Koop een goedkope vlieger (gewoon zo eentje voor kinderen), ga naar het park of het strand en geniet van een ouderwets dagje vliegeren. Om het af te maken kun je nog een lekkere picknick meenemen. Zo kun je kosten besparen door je eigen lekkere hapjes mee te nemen in plaats ergens te gaan lunchen.

vlieger

  1. Organiseer een speurtocht.

Verras je lover eens met een zelf uitgestippelde speurtocht. In je eigen stad, of ergens anders: het kan eigenlijk overal. Zelfs in je eigen huis of tuin. Geef hints op papier of stippel de route uit met stoepkrijt bijvoorbeeld. Onderweg nog een aantal leuke opdrachten en op de plaats van bestemming een leuke verrassing. Wedden dat je vriend(in) je geweldig vindt?

  1. Sportwedstrijd

Hebben jullie samen wel eens een sportwedstrijd bezocht? Kies een leuke sport uit en kijk of er binnenkort wedstrijden van zijn. Wat zijn de lokale clubs? Hier kun je vaak goedkoop een wedstrijd bijwonen. Zorg dat jullie het clublied mee kunnen zingen en kleed je als echte supporter in de kleuren van de club. Dat wordt vast een leuk uitje!

’s Avonds weg
Ook ’s avonds heb je veel opties voor een goedkoop afspraakje. Uit eten, de bioscoop of een drankje doen, het kan ook anders!

  1. Maak een kampvuur

Een kampvuur geeft gelijk een romantische sfeer. Let wel op dat je het op een plek doet waar het mag. Dit kan op het strand zijn of in het park, of in je eigen achtertuin. Koop marshmallows en stokjes om ze te roosteren en neem wat lekkers te drinken mee. Als je geluk hebt kun je de zonsondergang zien, of naar de sterren kijken.

kampvuur

  1. Poolen

Dit is één van de bekende goedkopere date ideeën: poolen. Soms zijn hier ook aanbiedingen voor en kun je voor een appel en een ei de hele avond poolen. Een biertje erbij en je avond is compleet. Geen zin om de hele avond in hetzelfde café te zijn? Ga dan eens op kroegentocht met je wederhelft!

 

  1. Nachtje weg

Geen verdere uitleg nodig: een nachtje in een hotel is altijd een goed idee. Zoek een goedkope aanbieding voor een overnachting in een plaats waar jullie allebei graag heen willen. Hang lekker samen de toerist uit. Nog goedkoper? Hang dan eens de toerist uit in je eigen stad en slaap lekker in je eigen bed.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden voor een leuke date. Het belangrijkste is dat jullie samen plezier hebben, of dat nu geld kost of dat je voor een gratis afspraakje gaat. Op Vouchercloud vind je vaak codes of deals voor een goedkoop uitje of leuke romantische dagjes uit.

Wees de eerste met een reactie