Verwachting Eredivisie 2014-2015

featured blog eredivisie

Het verbaasd mensen altijd als ik vertel dat ik voetbalfan ben en temeer als ik ook nog vertel dat ik regelmatig wedstrijden bezoek. Misschien verwachten ze het gewoon niet van een vrouw! Maar ervaring leert dat vrouwen juist hele fanatieke en obsessieve  voetbalfans kunnen zijn. Als liefhebber van voetbal en dan voornamelijk de eredivisie, probeer ik altijd een voorspelling te doen wie de kanshebbers van dit seizoen zijn voor de titel.

Het voetbalseizoen is al enige tijd geleden begonnen en ook de eredivisie heeft er al 4 speelrondes op zitten. Toch is er vanaf afgelopen dinsdag meer duidelijkheid gekomen over hoe dit voetbalseizoen er uit gaat zien en wie er de kanshebbers zijn voor de titels. Dit alles heeft natuurlijk te maken met het verstrijken van de zogenaamde ‘transfer window’. De zomertransferperiode sluit altijd op 1 september. Tot die tijd kan er door spelers nog volop gewisseld worden van club. Deze periode is altijd in de laatste dagen het heftigst omdat er op het laatst nog een speler kan vertrekken waar nog een vervanger voor moet komen.

KV fey training

Ook in de eredivisie is er op het laatste moment nog het nodige heen en weer geschoven.  Zo was er door de onverwachtse transfer van keeper Kenneth Vermeer naar Feyenoord opeens geen ruimte meer voor Warner Hahn en moest hij voor een jaar verhuurd worden. Overigens is er bij deze keeperswissel een interessant driehoekje ontstaan. Kenneth Vermeer ging van Ajax naar Feyenoord, Warner Hahn ging van Feyenoord naar PEC Zwolle en Diederik Boer is verhuisd van PEC Zwolle naar Ajax. Zo kan het raar lopen in de eredivisie.

Als je kijkt naar de mogelijke titelkandidaten moet er altijd rekening worden gehouden met de traditionele top 3: PSV, Feyenoord en Ajax. Daarnaast mogen Vitesse en FC Twente ook niet ontbreken vanwege de goede resultaten van de afgelopen jaren.

PSV
PSV heeft dit jaar goede zaken gedaan op de transfermarkt. Niet alleen hebben ze een nieuwe spits vastgelegd (Luuk de Jong), ze zijn er ook in geslaagd om Wijnaldum en Depay te behouden. Memphis Depay heeft een sterke indruk gemaakt afgelopen WK en is nu al belangrijk geweest voor PSV dat nu als enige club 12 van de 12 punten heeft gepakt.
Holland-v-Chile-World-Cup-Memphis-Depay-celeb_3162893

Feyenoord
Feyenoord heeft het dit jaar zwaar te verduren gehad op de transfermarkt aangezien ze een aantal sterkhouders zijn kwijtgeraakt (Pelle, Janmaat, de Vrij en Martins Indi) en er niet in geslaagd zijn een nieuwe spits aan te trekken. Aanwinsten zijn er ook voor deze Rotterdamse club, namelijk talent Bilal Başaçikoğlu, Jens Toornstra, Karim El Ahmadi en niet te vergeten keeper Kenneth Vermeer. Een ander lichtpuntje voor Feyenoord was het bijtekenen van aanvoerder Jordy Clasie.

jordy-clasie(feyenoord)(31-07-2014)

Ajax
Ook Ajax heeft een heel aantal belangrijke spelers verloren afgelopen transferperiode: o.a. aanvoerder Siem de Jong en international Daley Blind. Vooral de laatste zal een aderlating zijn voor de club, die vanwege de late transfer van Blind maar kort de tijd had een vervanger aan te trekken.

BweRWLOIEAAVP-T

Vitesse
Vitesse heeft afscheid moeten nemen van een aantal spelers die gehuurd waren van Chelsea zoals Piazon, Atsu en Van Aanholt. Vitesse heeft wel een aantal nieuwe aanwinsten: Kruiswijk, Wallace en Nakamba. Vitesse heeft de afgelopen eredivisierondes wel al aardig spel laten zien maar verzaakt voorlopig om de punten binnen te halen.

arnold-kruiswijk(vitesse)(16-07-2014)

FC Twente
FC Twente heeft afscheid moeten nemen van een aantal spelers waaronder Quincy Promes maar heeft ook een aantal belangrijke nieuwe spelers binnen gehaald. Ondanks dat FC Twente nog steeds in de zorgwekkende categorie 1 zit wat betreft de financiële situatie, zijn ze er toch in geslaagd om Mokotjo, Ziyech en Miyaichi aan te trekken.

216187

Wat de eredivisie zo spannend maakt is het feit dat het regelmatig gebeurt dat een kleine club van één van de titelkandidaten wint. Echt alles kan gebeuren in deze vermakelijke competitie! Ondanks dat verwacht ik toch dat één van de bovengenoemde clubs kampioen wordt in het seizoen 2014-2015. PSV is in dit geval de voornaamste titelkandidaat met een sterk team en nu al een voorsprong. Ajax is zeker een kanshebber maar gaat het niet gegarandeerd goed doen dit seizoen, getuige alleen al het pijnlijke verlies van FC Groningen afgelopen weekend. Met het team dat er nu staat van Feyenoord zouden ze zeker als kanshebber voor de titel gezien mogen worden: een uitstekende keeper op doel en een prachtig middenveld. Deze versterkingen zijn echter laat gekomen en inmiddels staat PSV al 7 punten voor op Feyenoord.

Wil je deze spannende competitie net als ik van dichtbij meemaken? Zorg dat je er bij bent en koop je tickets via Viagogo en beleef voetbal zoals het hoort!

Wees de eerste met een reactie