Vroem vroem!

Ik heb eindelijk mijn zin gekregen, ik mag een stukje schrijven waarin ik het mag hebben over een van mijn grootste hobby’s. Ik heb beloofd dat ik jullie in dit stuk ook wat tips mee zal geven, dus ik zal proberen me er aan te houden! Zoals mijn collega’s, vrienden, familie, facebook-vrienden en vage kennissen al weten, is dat ik verzot ben op alles met 4 of 2 wielen en een motor. Ik heb sinds kort mijn motorrijbewijs en ben sinds mei een oude motor aan het opknappen/customizen en één van de grootse uitdagingen is om mijn mond er een keer over te houden. Ook vandaag tot dus ver nog niet gelukt.

 

deus

 

Komt ie: ik heb ergens begin mei 2014 een oude Honda cb360 aangeschaft. Dit is een motor uit 1974. Ik was bijna jarig en het vakantiegeld zat er aan te komen, dus waarom niet. .. Sindsdien laat ik menig weekenden mijn leuke huisje en nog leukere vriendin in Amsterdam achter om een weekend met zwarte handen te schelden op allerlei vastgeroeste onderdelen in een garage in een dorpje onder de rook van Nijmegen. Nu weet ik dat ik zeker niet de enige ben in Nederland met dit chronische probleem. In Amsterdam specifiek zie je de ene na de andere ‘caferacer’ of ‘street-tracker’ rondscheuren. Oude motoren zijn hip op het moment. Google wat en je zult al snel terecht komen op websites/blogs als bikeexif.compipeburn.com en misschien zelfs  bikeshed.cc. Wat opvalt is dat custom motoren een subcultuurtje aan het worden is. Sommige mensen zullen het een ‘way of life’ noemen. Zo ver wil ik in dit blog niet gaan. Wel is er duidelijk een bepaald stijltje te herkennen als je enige tijd doorbrengt op de genoemde blogs en bijbehorende facebook pagina’s. Mannen en vrouwen die van custom motoren houden, houden van mooie en degelijke producten zo lijkt het. Raw denim, handig rugtasje, stevige boots en een strakke zonnebril.

 

edwin-2013-spring-summer-lookbook-4-e1357989199979

 

Deus Ex Machina is zo’n merk dat zich helemaal thuis voelt in deze scene. Begonnen als motor/surfplankbouwer in Australië en inmiddels uitgegroeid tot een lifestylemerk dat vooral zijn geld verdient aan een kledinglijn met een knipoog naar de motor/surf roots. In Nederland misschien nog wel het meest bekend van de Deus truckers cap. Label 54 biedt online de collectie van Deus aan, neem eens een kijkje. Voor mijn favoriete boots verwijs ik je naar mijn eerdere blog, voor die raw denim spijkerbroek kan je prima terecht bij Zalando, laten wij je hier nou net €10 korting kunnen bezorgen! Als je voor kwaliteit (en misschien een beetje ‘merk’) wilt gaan, dan vind je bij Edwin waarschijnlijk wat je zoekt! Nog zo’n merk dat zich erg goed thuis voelt in de ‘custom bike scene’. Dit blijkt alleen al uit het feit dat ze in samenwerking met de hippe Parijse motorbouwers onder de naam Blitz samen een collectie shirtjes hebben gemaakt. Om de collectie van Edwin te bekijken klik je snel naar Asos.com.

 

Hier laat ik het voor nu bij. Vind je motoren gaaf, vergeet dan zeker niet te kijken bij een van de blogs! En wie weet zijn ze gek genoeg om die van mij er ooit tussen te zetten! 😉

parisienne

Wees de eerste met een reactie