Waanzinnig leuke boeken!

featured boekenweek

Deze week is het weer Boekenweek, met dit jaar als thema ‘waanzin’. Ik, als boekenliefhebber, vind dit altijd een leuke periode van het jaar omdat er toch extra aandacht aan boeken wordt besteed. Natuurlijk is er het jaarlijkse boekenbal, de DWDD besteedt altijd veel tijd aan de Boekenweek en op scholen worden er veel voorleesuurtjes ingepland.

tegekvoorwoorden

De Boekenweek is ook voor veel mensen dé gelegenheid om weer eens een boek, of tegenwoordig vaak ook E-book, er bij te pakken. Ondanks alle media-aandacht voor literatuur, kan het soms moeilijk zijn een echt leuk boek te vinden. Mensen hebben nou eenmaal uiteenlopende smaken en houden van boeken in verschillende categorieën. Om jou te helpen een geschikt boek te vinden raad ik hieronder 2 boeken aan uit de categoriën Thriller en Feel Good.

Thriller

Thrillers zijn altijd mateloos populaire boeken maar helaas valt de kwaliteit van deze boeken vaak erg tegen. De verhalen zijn dan wel spannend maar de plottwisten zijn ongeloofwaardig en rusten op clichés. Het boek IJstweeling, geschreven onder het pseudoniem S.K. Tremayne, weet clichés gelukkig te omzeilen en blijft tot het eind spannend! Ik zal niet te veel verraden om het spannend te houden maar het plot draait om het volgende: Angus en Sarah Moorcroft zijn de trotste ouders van een eeneiige tweeling wanneer één van de meisjes verongelukt. De ouders zijn kapot van verdriet maar het verhaal wordt echt tragisch als het lijkt alsof de meisjes van identiteit hebben gewisseld.

ijstweeling

Feel Good

Een boek lees je voor je plezier en voor veel mensen is dit pas echt met plezier als ze van het verhaal een warm gevoel krijgen. Voor deze mensen is een feel-good-boek bij uitstek geschikt! Als je op zoek bent naar een feel-good-boek kom je al snel bij chick-lit uit met veelal standaard verhalen. Het leest vaak lekker makkelijk weg, maar als je op zoek bent naar een verhaal met iets meer inhoud dan is Het Rosie Project misschien wat voor jou. Dit boek gaat over de autistische Don Tillman, superslim maar sociaal niet zo sterk. Don is op zoek naar een vrouw en daar heeft hij natuurlijk een systeem voor bedacht, tot hij opeens Rosie tegen het lijft loopt. Het kan zijn dat je dit boek al kent, het komt namelijk al uit 2013 maar niet getreurd, want er is inmiddels ook een vervolg: Het Rosie Effect.

header-rosie-slider

Deze boeken lees je echt voor je plezier! Ideaal voor de mooie zomerdagen die er aan zitten te komen. Boeken bestel je natuurlijk gemakkelijk online. Kijk voordat je bestelt altijd even op vouchercloud voor de nieuwste aanbiedingen en acties!

Wees de eerste met een reactie