Zomerse activiteiten binnen Amsterdam!

Het is zomer en met mooi weer is Amsterdam een geweldige stad om er op uit te trekken! Je hebt vele gezellige dingen die je kan doen, zowel gratis als betaald maar zeker de moeite waard om je huis voor uit te komen! Ik woon zelf in Amsterdam en heb jaren de tijd gehad om de leukste activiteiten te ondernemen. Speciaal voor jullie heb ik hier een aantal leuke manieren om een zomerse dag door te brengen binnen onze geweldige hoofdstad op een rij gezet waar je misschien niet meteen aan zou denken! Laten we snel van de zomer gaan genieten en mocht je zelf goeie tips hebben laat dan asjeblieft een reactie achter!

Activiteiten voor Overdag

De Mirandabad

Adamzomer2Mocht het nou heel warm zijn en je hebt ontzettende behoefte aan een verfrissende duik bezoek dan eens de Mirandabad, deze zit in de Rivierenbuurt en heeft een aantal geweldige buitenbaden met genoeg ruimte om gezellig met je vrienden of familie een picknick op te zetten en er een heerlijk ontspannen middag op te zetten! Voordelen van dit boven een park is het heerlijke verfrissende zwembad en de wc dichtbij!

 

 Amstelpark
Adamzomer3

Iets verder uit het centrum dan vondelpark maar zeker de moeite waard! Een aanrader voor families met kleintjes maar er is ook zeker genoeg te doen mocht je een park willen opzoeken met vrienden en je hebt het Vondelpark net wat te vaak gezien! Binnen het Amstelpark vind je vermaak voor de kleintjes in de vorm van een speeltuin, kinderboerderij, een treintje, een doolhof en nog veel meer. Én er wordt geen toegang gevraagd dus een gegarandeerde leuke dag uit met de kids!

Klimmen in het Amsterdamse Bos
Adamzomer4

Het Funforest zit nu al een paar jaar in het Amsterdamse Bos maar is een ontzettend leuke dagactiviteit. Het is aanpasbar qua niveau aan de groep waar je mee bent. Mocht je wat meer spanning willen opzoeken neem je de moeilijkere parcours, ben je met kinderen doe je het wat rustiger aan! Zeker geen standaard activiteit en hartstikke leuk voordat je de stad in gaat!

 

Terrasjes die je zeker niet mag overslaan!

Hannekes Boom
Adamzomer5

Dicht bij het Nemo vind je Hannekes Boom. Hannekes Boom begint een steeds bekender begrip te worden binnen de Amsterdamse terrasjes. Met vol uitzicht over het water en alle bootjes die langs komen varen is er een mega terras waar je neer kunt strijken voor een lekker verfrissend drankje en ook is er de mogelijkheid om een hapje te doen!

 

 

De Brabantse Aap
Adamzomer6Geweldig café op het Spui waar je vele speciaal bieren vindt waaronder bier gebrouwen in hun eigen brouwerij! Lekker om te lunchen of ’s avonds een hapje te doen, voor beide is er een menu! En met de plaatsing op de hoek van het spui een geweldig punt om mensen te kijken en verdwaalde toeristen moeite te zien hebben met het Amsterdamse verkeer!

 

Roest
Adamzomer7Als je richting oost gaat vind je op een niet al te grote afstand Roest. Hier kun je aan het water op een groot terras lekker ontspannen in de zon zitten. Het is een bar zonder pretenties waar je lekker van de zon en je gezelschap kan genieten en mocht je zin hebben zelfs het water in kan springen! Zeker een tripje waard!

 

 

Edel
Adamzomer8
In westelijke richting is Edel gelegen aan de doorvaar route van het Nieuwe Meer naar het IJ, lekker bootjes kijken dus. Persoonlijk vind ik de wijn hier zeker aan te raden! Je kunt plaatsnemen op de drijvende vlonders of op de stabiele wal. Er staan grote picknicktafels waardoor je er ook terecht kan met grotere gezelschappen en het menu is zeker een aanrader!

 

 

 Avondactiviteiten

Rooftop Movienights
Adamzomer9 Wil je genieten van de grote filmnamen terwijl je uitkijkt over Amsterdam? Dan is Rooftop Movienights op het Ramada hotel zeker een aanrader! Hier kun je een aantal avonden per week de leukste films bekijken in de avondlucht met een geweldig uitzicht over de ! Check de agenda voor informatie over welke films er draaien en boek je tickets direct online!

 

 

Pluk de Nacht
Adamzomer10Een gratis Filmfestival dat jaarlijks wordt georganiseerd in Amsterdam. Dit jaar zijn ze weer neergestreken op het Stenen Hoofd op de Westerdoksdijk! Een geweldige locatie waar je gratis kan genieten van de films die in Nederland niet of niet groots in de bioscopen te zien waren! Zeker een aanrader, vergeet niet je dekentje mee te brengen, het kan koud worden aan het water! Let op, Pluk de nacht begint vanaf 6 augustus!

 

 

  Vondelpark Openluchttheater
Adamzomer1In het Openluchttheater in het Vondelpark vind je de leukste voorstellingen en optredens gratis en voor niets. Het volgeplande programma loopt tot 14 september en heeft voor elk wat wils. Vaak beginnen de voorstellingen al ’s middags en gaan door tot laat in de avond! Er is een groot scala aan verschillende artiesten en muziekstijlen, van klassiek tot jazzie en van dans tot komedie! Zeker een bezoekje waard als je niet de hele avond in de kroeg wil blijven hangen!

 

 

Hopelijk heb je een beetje inspiratie opgedaan en heb je de tijd om binnenkort een leuk origineel dagje Amsterdam te doen! En laat me weten hoe je het vond! Mocht je andere leuke dagtrips willen maken kijken dan ook eens bij vouchercloud op de dagtrips voor voordelige uitstapjes bij jou in de buurt!

Wees de eerste met een reactie