Valentijnscadeaus niet voor geheime liefdes, maar voor vaste Partners

Vouchercloud Valentijnsdag

Romantische zielen grijpen op 14 februari de kans om hun geheime liefde te verrassen met een poëtisch cadeau of handgeschreven valentijnskaart. Nederlanders zijn hier over het algemeen toch te nuchter voor. 72% van de Nederlanders heeft in de afgelopen vijf jaar een cadeau gegeven aan hun vaste partner. 10% gaf een valentijnsgeschenk aan een vriend en slechts 5% aan een geheime liefde. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1200 respondenten.

wie krijgt cadeutjes

4% gaf, tijdens de voorgaande Valentijnsdagen, een familielid een cadeautje om te laten zien hoeveel hij/zij voor hen betekent. Een enkeling gaf de (klein)kinderen, de ex-partner, een collega of een kennis een verrassing.

Snoepgoed, parfum en etentjes populaire romantische cadeaus

Nederlanders lijken niet van originele of uitbundige verrassingen te houden. De meest gegeven cadeaus waren bonbons of ander snoepgoed. Daarnaast was parfum, een etentje of een bosje bloemen de laatste liefdesdagen een populair cadeau. Een andere lekkernij, die de populaire bonbons vergezelt, is de drank. 5,8% van de verliefde Nederlanders besloot een flesje drank te geven aan zijn of haar valentijn.

Liefde van de Nederlander gaat door de maag

Respondenten die ‘Anders…’ invulden, gaven praktische cadeaus; een aanvulling op een verzameling of juist de welbekende valentijnskaart. In de afgelopen jaren hebben de meeste respondenten aangegeven een bos bloemen gekregen te hebben (25%).

Utrechters geven het meest cadeaus aan hun geheime liefde

Van alle provincies zijn Utrecht, Limburg en Groningen de grootste Casanova’s. In de provincie in het midden in het land gaf 12% van alle gevers van valentijnscadeaus, de afgelopen jaren, een romantische verrassing aan een geheime liefde. Limburg (10%) en Groningen (6%) staken hun verliefdheid ook niet onder stoelen of banken en gaven hun valentijn een cadeautje. Opvallend is, dat het de mannen zijn die hun liefde bekend maken op Valentijnsdag. Gemiddeld heeft 10% van de mannelijke gevers de afgelopen vijf jaar hun geheime liefde verrast met een aardigheidje. Vooral liefdesfanaten uit Flevoland hebben het in februari druk met kaarten, bloemen en ballonnen. 33% zegt het laatste gekregen valentijnspresentje te hebben ontvangen van een geheime aanbidder.

Hoe ouder, hoe meer liefdevolle cadeaus van vrienden

Wanneer het gaat om het in ontvangst nemen van cadeaus voor Valentijnsdag, krijgen ouderen in verhouding meer cadeaus van hun vrienden dan jongere ontvangers van presentjes. Waar 14% van de 18 tot 25 jarigen, de laatste 5 februarimaanden, een cadeau kreeg van hun vriend(en), kreeg 29% van de 46 tot 55 jarigen een kleinigheidje van hun vrienden. Bijna de helft van de ouderen boven de 75 heeft de voorbije jaren een valentijnscadeautje gekregen van zijn of haar vrienden. Het ging dan vooral om bloemen of snoepgoed. Valentijnscadeaus niet voor geheime liefdes, maar voor vaste partners

Bespaar waar je ook bent met de bekroonde vouchercloud app Download onze gratis app vandaag! 10 miljoen mensen kunnen het niet mis hebben

Ontdek vouchercloud apps
Scroll to top