Belangrijkste plannen Prinsjesdag 2015 ouders: infographic

Wat betekent de Miljoenennota voor jou en jouw kinderen? 

Koning Willem-Alexander en Minister van Financiën Dijsselbloem presenteren de regeringsplannen. Wil jij weten wat de plannen betekenen voor jou en jouw familie? 

vouchercloud bracht de financiële gevolgen van Prinsjesdag 2015 in kaart. De belangrijkste maatregelen voor 2015, 2016 en 2017 staan in een infographic:

#Prinsjesdag infographic voor ouders

Gefeliciteerd. Je bent een trotse papa of mama geworden! Je kan je geluk niet op, want hier heb je negen maanden naar uitgekeken. Echter, de plicht roept en de vrouw blijft alleen achter met jullie nieuwe aanwinst. Want als man moet je weer het werk. Vanaf 2017 krijgen vaders vijf dagen betaald verlof. In plaats van twee dagen betaald verlof en drie dagen onbetaald partnerverlof. In vergelijking met andere Europese vaders, zijn Nederlandse vaders er nog niet. Toch is dit een goede start.

Na het bevriezen van de hoogte van de kinderbijslag wordt deze in 2016 wel aangepast aan de inflatie. Het kindgebonden budget, dat ouders naast de kinderbijslag krijgen, gaat omhoog voor de lagere inkomens.

“In 2017 mag je € 100.000 belastingvrij schenken aan jouw kind voor het kopen van een woning en  aflossen van een hypotheek”.

Ouders mogen extra vermogen schenken aan hun kinderen. In 2017 mag je € 100.000 belastingvrij schenken aan jouw kind voor het kopen van een woning en aflossen van een hypotheek. Jouw kind moet dan wel tussen de 18 en 40 jaar oud zijn. 

Wil jij weten hoe jouw gezin ervoor staat komend jaar? Bekijk de Prinsjesdag infographic om alle wijzigingen door te lezen én stuur deze door naar jouw partner. 

Prinsjesdag ouders infographic

Leef meer & geef minder uit 

vouchercloud wil weten hoe Nederland ervoor staat komend jaar. Met de slogan ‘leef meer & geef minder uit’ proberen we jouw leven aangenamer en voordeliger te maken. Met de Prinsjesdag infographics voor ouders, studenten, ouderen en werknemers geven we jou een zo goed mogelijk beeld van hoe jij en jouw omgeving ervoor staan komend jaar. Deze infographics zijn met grote zorg samengesteld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Bespaar waar je ook bent met de bekroonde vouchercloud app Download onze gratis app vandaag! 10 miljoen mensen kunnen het niet mis hebben

Ontdek vouchercloud apps
Scroll to top