Belangrijkste plannen Prinsjesdag 2015 ouderen: infographic

Wat betekent de Miljoenennota voor jou of jouw omgeving?

Koning Willem-Alexander en Minister van Financiën Dijsselbloem presenteren de regeringsplannen. Wil jij weten wat de plannen betekenen voor jou of jouw familie? 

vouchercloud bracht de financiële gevolgen van Prinsjesdag 2015 in kaart. De belangrijkste maatregelen voor 2015, 2016 en 2017 staan in een infographic:

#Prinsjesdag infographic voor ouderen

De bezuinigingen rondom ouderen waren de afgelopen weken het onderwerp van gesprek, want deze doelgroep moest inleveren. Waar veel ouderen er in de Prinsjesdag plannen op achteruit gingen, gaat de grootste groep er nu een klein beetje op vooruit.

Uit de Rijksbegroting blijkt dat de ouderentoeslag vanaf 2016 wordt afgeschaft. Dit betekent geen extra belastingvrijstelling meer voor het vermogen in box 3. Het eigen vermogen, in de vorm van spaargeld van de 65-plussers, wordt zo ineens wel belast met vermogensrendementsheffing. 

“Het eigen vermogen, in de vorm van spaargeld van de 65-plussers, wordt zo ineens wel belast met vermogensrendementsheffing”.

Om de koopkracht te stimuleren gaat de ouderenkorting het komende jaar eenmalig extra omhoog. Deze korting werkt net als de algemene heffingskorting. Per saldo houden ouderen zo meer geld over, omdat ze voor een bepaald stuk van het inkomen geen belasting hoeven te betalen. 

Uit de Miljoenennota blijkt dat de zorgtoeslag met een klein bedrag stijgt. Echter, gaat ook de zorgverzekeringspremie omhoog. Dit betekent dat zorg dus duurder wordt voor senioren. Ook het eigen risico gaat in 2016 omhoog.

Meer weten? Alle plannen die direct invloed hebben op het inkomen vind je in de infographic.

Prinsjesdag ouderen infographic

Leef meer & geef minder uit 

vouchercloud wil weten hoe Nederland ervoor staat komend jaar. Met de slogan ‘leef meer & geef minder uit’ proberen we jouw leven aangenamer en voordeliger te maken. Met de Prinsjesdag infographics voor ouderen, studenten, werknemers en ouders geven we jou een zo goed mogelijk beeld van hoe jij en jouw omgeving ervoor staan komend jaar. Deze infographics zijn met grote zorg samengesteld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Bespaar waar je ook bent met de bekroonde vouchercloud app Download onze gratis app vandaag! 10 miljoen mensen kunnen het niet mis hebben

Ontdek vouchercloud apps
Scroll to top