Belangrijkste plannen Prinsjesdag 2015 werknemers: infographic

Wat betekent de Miljoenennota voor jou of jouw partner? 

Koning Willem-Alexander en Minister van Financiën Dijsselbloem presenteren de regeringsplannen. Wil jij weten wat de plannen betekenen voor jou en / of jouw werkende familieleden? 

vouchercloud bracht de financiële gevolgen van Prinsjesdag 2015 in kaart. De belangrijkste maatregelen voor 2015, 2016 en 2017 staan in een infographic:

#Prinsjesdag infographic voor werknemers

Hoera! De loonbelasting gaat omlaag. De eerste drie schijven worden naar beneden bijgesteld. De overheid wil de loonbelasting eenvoudiger maken, uiteindelijk moeten er twee belastingschijven overblijven.

Helaas leveren de Prinsjesdag maatregelen niet alleen applaus op, er verdwijnen ook voordelige regels. Ondanks dat jij er als werknemer in de meeste gevallen erop vooruit gaat, wordt de algemene heffingskorting verder afgebouwd voor hogere inkomens. Ook de minstverdienende partner ontvangt minder algemene heffingskorting, in de volksmond aanrechtsubsidie genoemd. In 2024 vervalt deze aanrechtsubsidie. De overheid wil hiermee met name vrouwen aanmoedigen om te werken.

“In 2024 vervalt deze aanrechtsubsidie. De overheid wil hiermee met name vrouwen aanmoedigen om te werken.”

De overheid stimuleert werken ook op andere manieren. Dit jaar wordt de arbeidskorting opnieuw verhoogd. Verder mogen Nederlanders in 2016 meer sparen dan het jaar hiervoor. Het heffingsvrij vermogen gaat omhoog van € 21.000 naar € 25.000. 

Wil je precies weten wat er voor jou als werknemer verandert en dit delen met je collega’s?
Hieronder vind je een infographic met de belangrijkste wijzigingen voor de komende jaren:

Prinsjesdag werknemers infographic

Leef meer & geef minder uit 

vouchercloud wil weten hoe Nederland ervoor staat komend jaar. Met de slogan ‘leef meer & geef minder uit’ proberen we jouw leven aangenamer en voordeliger te maken. Met de Prinsjesdag infographics voor werknemers, studenten, ouderen en ouders geven we jou een zo goed mogelijk beeld van hoe jij en jouw omgeving ervoor staan komend jaar. Deze infographics zijn met grote zorg samengesteld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Bespaar waar je ook bent met de bekroonde vouchercloud app Download onze gratis app vandaag! 10 miljoen mensen kunnen het niet mis hebben

Ontdek vouchercloud apps
Scroll to top